Het jaar van de Drone

Het jaar van de Drone

Als het over drone video en fotografie gaat is er voor het eerst een optie op de markt, die voldoet aan mijn maatstaf als het gaat om de kwaliteit van de fotografie: De DJI Inspire 2 in combinatie met de Zenmuse X7 camera.

Edoch, omdat de hele omroep-en filmindustrie om deze camera staat te springen, vragen ze vooralsnog de hoofdprijs voor zowel de camera als voor de objectieven. Tel daar bij op dat de ontwikkeling van de drones net zo hard gaat als de smartphones en u begrijpt dat ik hier enige voorzichtigheid moet betrachten.

Om u een idee van de prijs te geven. Tussen de kwaliteit goed voor vergrotingen tot 2 meter breed en films in de bioscoop en de kwaliteit die goede voor het internet, tv  en een 50×70 print – zit momenteel nog een verschil van meer dan €. 5.000.

Proefjaar

Vandaar mijn besluit eerst de DJI Phantom 4 Pro drone aan te schaffen en 2018 een proefjaar te noemen.

Voor u het moment om te kijken of drone beelden een toegevoegde waarde hebben voor uw communicatie en reclame uitingen en of deze kwaliteit voor u voldoende is?  of dat u liever voor de betere kwaliteit gaat – vergrotingen voor bv. beurzen tot 2 meter breed – en daar ook bereid bent extra voor te betalen.

Voor mij het moment om te kijken of ik u er een extra dienst mee bewijs of dat u liever voor de betere kwaliteit gaat en daar ook bereid bent extra voor te betalen.

Omdat ik in maart druk zal zijn met architectuur fotografie in België, Frankrijk en Spanje, zal de drone zakelijk gezien ergens eind april geheel operationeel zijn. In februari is het oefenen en studeren en in april hoop ik mijn vliegbrevet te halen. ( Een brevet is verplicht zodra je een drone commercieel wilt gebruiken.)

Uiteraard zal ik hier de komende tijd de eerste resultaten posten.