Visie

ARCHITECTUUR…

Architectuur. Is er een mooier vak denkbaar? Spelen met ruimte, materie, functie en licht. Scheppend en schetsend bezig zijn. Daarna achter de tekentafel of tegenwoordig vaak achter de computer. Denkend van klein naar groot, van twee naar drie dimensies. Dat wat in je hoofd zit vertalen naar een communicatief hoogwaardig driedimensionaal ontwerp en na veel zweetdruppelend geschaaf en onderhandelingen mag je je definitieve, energie neutrale en liefst circulaire, ontwerp presenteren aan de opdrachtgever. Het licht gaat op groen is geen vanzelfsprekendheid met al die con-collega’s, maar áls het licht dan op groen gaat, is de beer los…

Tijd dus voor een frisse neus, een kijkje op de bouw, koffie uit een liever-niet-plastic bekertje, overleg met de uitvoerder. Stoere weer-of-geen-weer mannen en een enkele vrouw geven vorm aan jouw creatie. De spanning, de deadlines. Dat wat eerst in je hoofd zat, daar loop je nu doorheen, langsheen, overheen.. De oplevering, blije gezichten, complimenten en.. Applaus!

Architectuur. Zowaar een prachtig vak.

FOTOGRAFIE…

Fotografie. Is er een mooier vak? Dat wat God en de Architect scheppen vast mogen leggen. Op de gevoelige plaat is hier niet meer gepast, als enen en nullen eerder. Toch is de fotografie in essentie niet veranderd. Wat is licht, wat is schaduw? Hoe pak ik sfeer, de structuur, het materiaal? Denkend van groot naar klein, van klein naar groot, van drie naar twee dimensies, wachtend op die ene zonnestraal, die wolk of juist op een mens op de goede plek om de verhoudingen weer te geven. Hoe verras ik de architect, de kijker en hoe doe ik recht aan uw creatie of uw bijdrage? Prachtige uitdagingen!

Bij mooi weer mag ik altijd lekker naar buiten om projecten te fotograferen. Ik loop er doorheen, langsheen en ik drone er, indien mogelijk of gewenst, zelfs overheen. Ideaal vind ik het wanneer er geen bouwsporen meer te zien zijn, de bestrating klaar is en de tuin is aangelegd en in bloei staat. Hier is geduld een schone zaak..

Fotografie. Ook een prachtig vak!