Dronefotografie

Toepassingen dronefotografie in architectuur

Sinds 2018 kunt u ook voor dronefotografie en beroep op mij doen!

Daarnaast mag u erop vertrouwen dat ik, waar ik denk dat dronefoto’s een meerwaarde kunnen hebben en daar waar het mogelijk  is, ik de drone ook gebruik.

Wat mij betreft hoeft het overigens allemaal niet hoog met de drone. Zo vind ik het dak is in de regel niet het interessantste gedeelte van een project en gebruik ik in mijn fotografie de drone eerder als een veredeld hoogtestatief, waarmee ik een mooi natuurlijk en verrassend perspectief krijg.

Natuurlijk, als u standaard zonnepanelen plaatst begrijp ik de toegevoegde waarde van een paar dakfoto’s ook.

Om één en ander te verduidelijken hier en paar voorbeelden, waarbij de dronefotografie nét die toevoeging geeft die ik bedoel.

Deze foto is ook gemaakt van een standpunt waar ik vanaf de grond niet kon fotograferen, omdat er struiken stonden. De drone hangt op iets van 3-4 meter..

Bij onderstaande foto, gemaakt in België kwam de drone mooi van pas om het autoluwe van dit project te laten zien. Door de parkeergarage zijn alle auto’s buiten beeld en is er ruimte ontstaan voor een parkje/ speelveld.

Dankzij de drone kan ik bijvoorbeeld boven een boom uitkomen en  afstand nemen van geparkeerde auto’s.

Op deze manier voegt de dronefotografie absoluut iets toe de architectuurfotografie en zien we alles in een ander perspectief.

Bij het fotograferen van de nieuwe rechtbank in Breda kwam de drone perfect van pas. Net even een mooi stukje boven de wegsplitsing en de wirwar van verkeersborden – en lichten uit.

Tot slot 2 drone opnamen die ik vorig jaar in België mocht maken, waarbij het gemak van de drone bij de laatste  opname het duidelijkste is. Op de laatste foto zie je de schutting staan, waardoor ik geen afstand kon nemen. De foto maakte ik om het metselpatroon van dit cultureel centrum goed te laten zien.