Category »Nieuws « – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Nieuws

Gelukkig 2018

Graz voor Audi Magazine

Vers van de pers deze reisreportage over Graz die ik voor Audi en in samenwerking met de briljante tekstschrijfster Yolande Verheyen mocht maken.

Meer foto’s zien? Kijk dan even op mijn reissite – Dirk Verwoerd’s Fotoreizen.

Groep van Roey

Afgelopen maand weer twee dagen in België mogen fotograferen voor Groep van Roey. Onder de indruk van de architectuur van Stéphane Beel Architects van het Museum voor Midden Afrika in Tervuren, vlak bij Brussel. Dit museum heropend, na een renovatie die in december 2013 van start ging in juni 2018 haar deuren weer.

Hex House

Ze zijn klein, maar kunnen grote problemen oplossen: Hex Houses. De zeshoekige kant-en-klare woningen moeten mensen in nood, zoals vluchtelingen of slachtoffers van natuurrampen, snel een waardig onderdak geven.

Het is een soort doe-het-zelf bouwpakket. De Hex Houses zijn zo ontwikkeld dat ze – als de situatie erom vraagt – op elk moment en op elke plaats kunnen worden opgebouwd. De huisjes zijn bijna 50 vierkante meter groot. Ze worden in delen geleverd en kunnen door de bewoners zelf in elkaar worden gezet. Er komt geen kraan aan te pas.

Hex House is een idee van de non-profitorganisatie Architects For Society. Architecten en ingenieurs van de Nederlands-Amerikaanse stichting hebben zich ten doel gesteld om mensen in nood, zoals ontheemden en vluchtelingen, een betaalbaar en duurzaam onderdak te bieden als ze hun eigen huis gedwongen moeten verlaten. ( bron Leeuwarder Courant )

Foto’s gemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Amersfoort – Van de Burgt en Strooij – architect George Popinceanu.

Zeer geslaagde uitbreiding van het kantoor van Van de Burgt en Strooij te Amersfoort van de hand van architect George Popinceanu.