Category »Nieuws « – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Nieuws

Voor het eerst op stap met het nieuwe Nikon PC NIKKOR 19mm f4E_ED objectief

Architectuurfotografie in Arnhem

Vorige week mocht ik voor Blitta twee architectuur projecten in Arnhem fotograferen. Beiden vlak bij het nieuwe NS station. Een prima gelegenheid om het nuttige met het aangename te combineren en wat vertrouwd te raken met de Nikkor 19mm Tilt/Shift lens.

Nieuwe telg in de familie – Nikon PC NIKKOR 19mm f4E_ED

Hè hè, eindelijk!
Het is onderhand 8 jaar geleden dat ik bij Nikon aangeklopt heb om te vragen wanneer ze ook met een 17 mm tilt-shift lens op de markt zouden komen. Iets eerder kwam de PC_NIKKOR_24mm op de markt. Een prachtige lens, maar de behoefte aan wat meer groothoek bleef bestaan en wat mij betreft dreigde Nikon de slag te verliezen met Canon. Een aantal keren zelfs op het punt gestaan van systeem te switchen, alleen maar omdat Canon die mooie 17 mm tilt/shift had.. Een jaar of 5 geleden was daar ineens het nieuws dat Nikon patent had aangevraagd voor een 17mm tilt-shift lens. Dat gaf de burger weer moed, maar helaas, nog 5 jaar aan het lijntje gehouden door Nikon en hèhè, daar was hij dan. Eindelijk. Oktober vorig jaar! Geen 17 mm maar 19 mm. Dat laatste is misschien nog wel mooier bedacht ik me. Wel een paar keer over mijn hoofd moeten krabben wat de prijs betreft, maar goed, dit is wel het objectief waar ik jaren verlangend naar heb uitgekeken en waar ik van hoop dat ik er veel plezier aan mag beleven.

Amsterdam – Amstelkwartier – Dag van de Architectuur

Vandaag op de Dag van de Architectuur in Amsterdam lopen fotograferen in het Amstelkwartier. Met name onder de indruk van de Amstellofts en Hotel Amstelkwartier

Blitta

Vorig weekend voor Blitta een aantal mooie projecten in Antwerpen en Leuven gefotografeerd.

Hengelo, Sensata

Gisteren foto’s gemaakt van het nieuwe Sensata kantoor in Hengelo.
Momenteel Nederlands duurzaamste gebouw.
Het gebouw is ontworpen op basis van het Design for Disassembly-principe. Dit maakt het mogelijk om de bouwcomponenten na demontage van het gebouw te hergebruiken.
Samen met MVO Nederland heeft Schröder Vastgoed een overeenkomst gesloten om duurzaam beton toe te passen. Het cementloze beton, geleverd door VBI wordt in een gedeelte van de dakvloeren van het gebouw gebruikt. Volgens de vastgoedontwikkelaar is deze toepassing een wereldprimeur.

Berlijn

Even stil zijn op 4 mei

Jaarverslag Smit’s Bouwbedrijf 2016

Voor Smit’s Bouwbedrijf, ook bekend als  SBB uit Beverwijk mag ik al jaren fotograferen en daarmee een bijdrage leveren aan hun jaarverslagen en portfolio. De afgelopen maand fotografeerde ik onder andere het nog in aanbouw zijnde Little Manhattan in Amsterdam. Een lieflijk Zaans project, genaamd De Pauw in Graft-De Rijp en het Loungekwartier in Utrecht. Een kleine impressie.

N.A.W. april 2017

Voor BPD in de rubriek ‘En Plein Public’. Zie en lees het magazine N.A.W. hier

Architectuur Vathorst, Amersfoort

Daar waar ik enkele weken geleden vroeg in de ochtend in Vathorst liep te fotograferen, liep ik deze week een rondje 5 kilometer door deze Vinex-wijk in Amersfoort. Het is eigenlijk geen wijk meer te noemen. Een dorp eerder, of een stadsdeel met hier en daar mooie staaltjes architectuur.

Amersfoort-Vathorst

Architectuur in Vathorst, Amersfoort.

Een mooie ochtend begin april en met verbazing lopen fotograferen in Vathorst.  Af en toe nodig om vertrouwd te blijven met mijn stad en voor herhaling vatbaar.

Architectuur in Vathorst, Amersfoort