Category »Nieuws « – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Nieuws

NOW Building voor Kawneer

Deze zomer mag ik weer fotograferen voor Kawneer ( voorheen Alcoa )

Daar ben ik blij om, omdat ik via Kawneer geregeld in de gelegenheid kom mooie projecten van interessante architecten te fotograferen.

Zoals het NOW multi-tenant gebouw naar een ontwerp van McDonough + Partners en N3O op Park 20l20 in Hoofddorp.

NOW Building is ontworpen voor demontage (design for disassembly). Hierdoor is het mogelijk om aan het einde van de levenscyclus van het gebouw, waardevolle materialen waaronder hout, staal en glas terug te brengen in industriële productieprocessen.

Dat vind ik dus net zo mooi als het ontwerp!

Architectuurreis maart 2018 ( met meer op de engelse site )

In maart 2018 maakte ik een architectuurfotografie reis langs de steden Luxemburg, Parijs, Lyon, Montpellier, Barcelona, Zaragoza en Lille.  Op mijn Engelse site staan alle foto’s ( 220 ) gerangschikt op stad. Hier een kleine greep om een beeld te geven. Onder de indruk geraakt van het werk van Ricardo Bofill en na jaren weer in zwart-wit gewerkt en herontdekt hoe fraai dat kan zijn.

Dronefotografie

Amsterdam, QO, hotel, Mulderblauw architecten, Paul de Ruiter

QO hotel, Amstelkwartier Amsterdam, gemaakt voor Blitta

 

Dronefotografie – Geslaagd voor examen ROC – Light

 

Leuk nieuws! Met goed gevolg het examen afgelegd, nodig om de drone professioneel in te zetten. Vandaag de verzekering aangevraagd waarna ik mijn vliegbrevet kan aanvragen.

Over een paar weken hoop ik dus -daar waar mogelijk- mijn drone beroepsmatig te kunnen inzetten.

 

 

 

Het architectuurfotografie seizoen 2018 is begonnen!

Het voorjaar is er vroeg bij dit jaar. Blauwe luchten, groen aan de bomen, winterjassen de kast in en vrolijke gezichten én de dagen lengen en lengen. Kortom de beste periode om uw projecten te laten fotograferen is weer begonnen! Vanaf 1 mei zijn daar op veel plaatsen ook mogelijkheden uw project met een drone te laten fotograferen.  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor een scherpe offerte!

 

Op reis

Van 27 februari tot 23 maart ben ik druk geweest met allerlei architectuur projecten in het buitenland, combineerde ik het nuttige met het aangename en bezocht ook een aantal projecten die ik graag een keer wilde zien.
Als ik er de tijd voor vond hield ik er een eenvoudige blog over bij via een nieuw, eenvoudig programma van Adobe, Spark genaamd.

Adobe Spark Page

Drone fotografie

Om een beeld te krijgen van de kwaliteit van de drone foto’s met de DJI Phantom 4 op deze mooie winterdagen tijd gevonden wat testjes te doen met drone fotografie in Kattenbroek en Vathorst in Amersfoort. Nu eerst studeren om mijn theorie examen Mindrone bij de KNVvL te halen.

Het jaar van de Drone

Het jaar van de Drone

Als het over drone video en fotografie gaat is er voor het eerst een optie op de markt, die voldoet aan mijn maatstaf als het gaat om de kwaliteit van de fotografie: De DJI Inspire 2 in combinatie met de Zenmuse X7 camera.

Edoch, omdat de hele omroep-en filmindustrie om deze camera staat te springen, vragen ze vooralsnog de hoofdprijs voor zowel de camera als voor de objectieven. Tel daar bij op dat de ontwikkeling van de drones net zo hard gaat als de smartphones en u begrijpt dat ik hier enige voorzichtigheid moet betrachten.

Om u een idee van de prijs te geven. Tussen de kwaliteit goed voor vergrotingen tot 2 meter breed en films in de bioscoop en de kwaliteit die goede voor het internet, tv  en een 50×70 print – zit momenteel nog een verschil van meer dan €. 5.000.

Proefjaar

Vandaar mijn besluit eerst de DJI Phantom 4 Pro drone aan te schaffen en 2018 een proefjaar te noemen.

Voor u het moment om te kijken of drone beelden een toegevoegde waarde hebben voor uw communicatie en reclame uitingen en of deze kwaliteit voor u voldoende is?  of dat u liever voor de betere kwaliteit gaat – vergrotingen voor bv. beurzen tot 2 meter breed – en daar ook bereid bent extra voor te betalen.

Voor mij het moment om te kijken of ik u er een extra dienst mee bewijs of dat u liever voor de betere kwaliteit gaat en daar ook bereid bent extra voor te betalen.

Omdat ik in maart druk zal zijn met architectuur fotografie in België, Frankrijk en Spanje, zal de drone zakelijk gezien ergens eind april geheel operationeel zijn. In februari is het oefenen en studeren en in april hoop ik mijn vliegbrevet te halen. ( Een brevet is verplicht zodra je een drone commercieel wilt gebruiken.)

Uiteraard zal ik hier de komende tijd de eerste resultaten posten.