Category »Nieuws « – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Nieuws

Sculptuur LUCE bij de entree van het Meander Ziekenhuis in Amersfoort

Soms krijg je een opdracht waar je meteen vrolijk van wordt, zoals toen het Meander MC mij benaderde of ik de sculptuur LUCE van Studio Nick Ervinck wilde fotograferen. Een organisch beeld met een vrolijk makende gele kleur, waar een blauwe lucht uiteraard perfect bij past.

Scala Architecten – Oostpoort, Amsterdam

Voor Scala Architecten een leuk project in Amsterdam Oostpoort mogen fotograferen.

Beltman Architecten

Voor Beltman Architecten heb ik al 10 jaar de eer mijn steentje te mogen bijdragen aan het fotograferen van hun portfolio. Dit keer betrof het projecten in Zwolle en Assen.

Voor het eerst op stap met het nieuwe Nikon PC NIKKOR 19mm f4E_ED objectief

Architectuurfotografie in Arnhem

Vorige week mocht ik voor Blitta twee architectuur projecten in Arnhem fotograferen. Beiden vlak bij het nieuwe NS station. Een prima gelegenheid om het nuttige met het aangename te combineren en wat vertrouwd te raken met de Nikkor 19mm Tilt/Shift lens.

Nieuwe telg in de familie – Nikon PC NIKKOR 19mm f4E_ED

Hè hè, eindelijk!
Het is onderhand 8 jaar geleden dat ik bij Nikon aangeklopt heb om te vragen wanneer ze ook met een 17 mm tilt-shift lens op de markt zouden komen. Iets eerder kwam de PC_NIKKOR_24mm op de markt. Een prachtige lens, maar de behoefte aan wat meer groothoek bleef bestaan en wat mij betreft dreigde Nikon de slag te verliezen met Canon. Een aantal keren zelfs op het punt gestaan van systeem te switchen, alleen maar omdat Canon die mooie 17 mm tilt/shift had.. Een jaar of 5 geleden was daar ineens het nieuws dat Nikon patent had aangevraagd voor een 17mm tilt-shift lens. Dat gaf de burger weer moed, maar helaas, nog 5 jaar aan het lijntje gehouden door Nikon en hèhè, daar was hij dan. Eindelijk. Oktober vorig jaar! Geen 17 mm maar 19 mm. Dat laatste is misschien nog wel mooier bedacht ik me. Wel een paar keer over mijn hoofd moeten krabben wat de prijs betreft, maar goed, dit is wel het objectief waar ik jaren verlangend naar heb uitgekeken en waar ik van hoop dat ik er veel plezier aan mag beleven.

Amsterdam – Amstelkwartier – Dag van de Architectuur

Vandaag op de Dag van de Architectuur in Amsterdam met name voor Rochdale lopen fotograferen in het Amstelkwartier. Onder de indruk van de Amstellofts en Hotel Amstelkwartier

Antwerpen, Comics Station Antwerp, Wollaert+Partners architecten

Voor Groep van Roey mocht ik laatst weer een aantal dagen in België fotograferen. Daarvoor bezocht ik onder andere het net ge-openende Comics Station Antwerp.

Blitta

Vorig weekend voor Blitta een aantal mooie projecten in Antwerpen en Leuven gefotografeerd.

Hengelo, Sensata

Gisteren foto’s gemaakt van het nieuwe Sensata kantoor in Hengelo.
Momenteel Nederlands duurzaamste gebouw.
Het gebouw is ontworpen op basis van het Design for Disassembly-principe. Dit maakt het mogelijk om de bouwcomponenten na demontage van het gebouw te hergebruiken.
Samen met MVO Nederland heeft Schröder Vastgoed een overeenkomst gesloten om duurzaam beton toe te passen. Het cementloze beton, geleverd door VBI wordt in een gedeelte van de dakvloeren van het gebouw gebruikt. Volgens de vastgoedontwikkelaar is deze toepassing een wereldprimeur.

Berlijn

Even stil zijn op 4 mei