Category »Nieuws « – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Nieuws

Agenda

Nog even en dan begint het voorjaar weer.

Tot die tijd weer aanbreekt heb ik de gelegenheid het nuttige met het aangename te verenigen.

In maart ben ik 14 dagen in Sevilla en Lissabon architectuur aan het fotograferen.

Daarna hoop ik weer één of meerdere rondjes door Nederland en België ( en misschien ook weer door Duitsland ) te gaan maken.

Door het werk voor meerdere klanten op verschillende locaties te combineren, kan ik hiervoor scherpe prijzen offreren. Zeker als het alleen exterieur fotografie betreft.

Heeft u ook projecten op diverse plaatsen in Nederland, België of Duitsland die u gefotografeerd wilt hebben voor uw referenties, jaarverslag of homepage?

Dan is het voor u wellicht interessant eens vrijblijvend een offerte aan te vragen en mee te liften. Velen gingen u voor.

Per mail ben ik altijd te bereiken.

Lekker zonnig fotografie weer in Februari

Met dat mooie weer en klein voorschot op het voorjaar kunnen nemen en een paar dagen in België mogen fotograferen.

Op de valreep

Op de valreep van 2018 nog een mooie kalender mogen verzorgen voor Kawneer.

Afsluitdijk Wadden Center

Het ‘Afsluitdijk Waddencentrum’ is een Experience Center ‘nieuwe stijl’. Hier kunt u het verhaal beleven over de Waddenzee, UNESCO-werelderfgoed, de vismigratierivier, de toekomstige Afsluitdijk en het IJsselmeer.
Het ontwerp is geïnspireerd op een vorm die heel gewoon is in de natuur, een zeshoek. Dirk Jan de Rouwe van Dijkstra Draisma: “Weinig mensen weten dat het hexagonale basalt van nature al deze vorm heeft en ook waterschuim heeft deze vorm onder een microscoop. Naast de speciale vorm scoort het gebouw bijzonder hoog als het gaat om duurzaamheid, zowel in termen van zeer laag energieverbruik als de gebruikte materialen “. De bezoeker ervaart niet alleen tentoonstellingen, maar krijgt als beloning ook verschillende panorama’s over het landschap en de dijk, met het dak als ultiem uitkijkplatform.

033Fotostad

In en rondom Amersfoort – kort aangeduid als ‘de regio 033’ – worden van 26 augustus tot 27 oktober ruim 35 foto-exposities getoond met als verbindend thema: Het DNA van 033. Met een groot aantal, zeer gewaardeerde collega’s draag ik dit jaar hier ook weer een steentje aan bij. Ha, dat is grappig. Ik ontdek net dat het zelfs een paar steentjes zijn. Zo zijn er blijkbaar ook foto’s van mij te zien op het Smallepad in Amersfoort en in Bunschoten / Spakenburg. Waar ik zelf het meest nieuwsgierig naar ben is mijn bescheiden bijdrage aan de expositie bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum in Renswoude ( Buursteeg 2 ). Dit prachtige bezoekerscentrum, wat in juli is geopend, is sowieso een bezoek waard en zeker als je kijkt naar welke fotografen daar nog meer exposeren ( Jan de Vries, Ronald Tilleman, Johanna van der Werff en Frank Hoogeboom ).

Daarnaast is wat mij betreft een ‘must see’ de expositie van Cas Oorthuys in de Sint Joriskerk op de Hof en ben ik reuze nieuwsgierig naar het werk van Ron Jagers en Theo Naessen bij Halewijn op de Hof 14 en.. en.. en… Kijk hier voor alle locaties!

Rotterdam, Hofplein 19

Mooie renovatie van Hofplein 19 in Rotterdam!  Blitta vervaardigde en plaatste hiervoor onder andere de gevelelementen, waardoor er een mooie, toekomstbestendige facade is ontstaan.

 

DAW Nederland

Een leuke kleurrijke opdracht voor DAW Nederland.

Van Amersfoort tot Wiesbaden – Fotografie voor Vastbouw

Voor Vastbouw mocht ik in 2018 zowel in Nederland als in Duitsland een groot aantal architectuurprojecten fotograferen.

 

Amsterdam – Het Schip

Wie van architectuur houdt en zijn klassiekers kent zal het niet verbazen dat ik vorig jaar blij was met de opdracht van Vastbouw en Eigen Haard om de resultaten van de renovatie van Het Schip in Amsterdam te mogen fotograferen. Een prachtig voorbeeld van de bouwstijl van de Amsterdamse School met daarin gevestigd het Museum Het Schip. In het museum vind je een schat aan informatie over de gebouwen, objecten en kunstenaars van de Amsterdamse School. Zeer de moeite waard om een keer te bezoeken!

Aalst, Utopia, KAAN Architecten

Werken voor Groep van Roey maakt dat ik geregeld bijzondere projecten mag fotograferen. Utopia in Aalst is zo een project. Een cultuurgebouw, waarin de bibliotheek van Aalst en de academie voor podiumkunsten is gehuisvest. Een uit 1880 stammende school werd in de nieuwbouw geïntegreerd.