Steden – Portfolio Categories – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Amstelveen

Architectuurfotografie Amstelveen

Leuven

Architectuur fotografie in Leuven

Amersfoort – Vathorst

Architectuur in Vathorst, Amersfoort.

De wijk Vathorst in Amersfoort bestaat al weer een groot aantal jaren. De bouw stagneerde door de crisis van 2008, maar is de laatste jaren weer goed op gang gekomen. Al bij al een mooi stadsdeel aan het worden met hier en daar mooie architectuur.
Onderstaande foto’s maakte ik er door de jaren heen:

Amsterdam – Zuidas

Ook op de Zuidas ben ik geregeld voor opdrachtgevers architectuur aan het fotograferen. Uiteraard kan ik het dan niet laten sfeerfoto’s te maken ook.

Kopenhagen

Net terug van een paar dagen Kopenhagen, waar uiteraard ook de moderne architectuur in Ørestad gefotografeerd moest worden.

Parijs – La Défense

In december 2005 kondigde Bernard Bled, CEO & Chairman van ePad (La Defense Management & Development Office)  een ambitieus ontwikkelingsplan van 9 jaar genaamd “La Defense 2006-2015” aan. Dit moderniseringsprogramma had als doel om een nieuwe dimensie te geven aan de wijk La Défense en richtte zich op vier hoofdthema’s: het regenereren van verouderde wolkenkrabbers, ruimte creëren voor nieuwe gebouwen, het verbeteren van de balans tussen kantoorruimte en woningbouw en het verbeteren van het openbaar vervoer en het wegennet. Er waren 3 doelstellingen: het bouwen van 150.000 vierkante meter aan kantoren binnen sloop en renovatie projecten, de bouw van 300.000 vierkante meter kantoorruimte in nieuwe projecten en de bouw van 100.000 vierkante meter woningen.

Düsseldorf

Op loopafstand van Altstadt, het oude centrum van Düsseldorf, vind je MedienHafen. Omringd door moderne architectuur lijkt het alsof je in een complete andere stad beland bent. Unieke gebouwen, veelal ontworpen door beroemde nationale en internationale architecten.

MUSEUM INSEL HOMBROICH
Het Museum Insel Hombroich in Holzheim bij Neuss is een nieuw soort museum in de openlucht (Open Air Museum) met als motto „kunst parallel aan de natuur” (Duits: „Kunst parallel zur Natur“). Het museum bestaat uit meerdere delen. Op de eerste plaats een parkachtig landschap (Beeldenpark) met her en der verspreide tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst wordt tentoongesteld. In de buurt hiervan ligt een voormalige raketbasis die is omgevormd tot een sub-urbaanlandschap met gebouwen en instellingen ten behoeve van hedendaagse kunst en architectuur. Daar staat ook een nieuw gebouw van Tadao Ando voor de Langen Foundation. Het geheel valt binnen de Stiftung Insel Hombroich. Het museum behoorde tot het Duits/Nederlandse samenwerkingsverband Crossart. ( Bron: Wikipedia )

Antwerpen

architectuur fotografie Antwerpen

Bangkok

Moderne architectuur in Bangkok. Elk jaar zit ik rond januari wel een paar dagen in Bangkok en heb ik soms ruimte voor opdrachten.

Bilbao

Architectuurfotografie Bilbao en San Sebastian

Het nuttige met het aangename verenigd in een lang weekend Bilbao en San Sebastian. Genoten van de architectuur van Frank Gehry en van de kunst in het Guggenheim museum en natuurlijk de luchthaven en de brug van Santiago Calatrava gefotografeerd. Het nieuwe San Telmo museum in San Sebastian en het Aquarium Donostia zijn ook de moeite waard!