Boeken – Portfolio Categories – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Bloemenheuvel

Cover Bloemenheuvel

Uitgave: Gemeente Bloemendaal

Auteurs: Wim Post, Gert Jan van Setten en Hans Scheffer
Eindredactie en productie: Jaap Hengeveld
Vormgeving: NPD Communications
Beeldmateriaal historie: (NHA) Noord Hollands Archief, gemeente Bloemendaal en particulier
Foto’s bouwproces: Roderick de Veen
Fotografie architectuur nieuwbouw: Dirk Verwoerd
Druk: Wilco
ISBN/EAN 978-90-9029068-3

Architectuurprijs Amersfoort

Eind 2014 mocht ik in opdracht van FASadE de genomineerden voor de Architectuurprijs Amersfoort 2014 fotograferen. Niet geheel mijn favoriete jaargetijde, maar gelukkig zaten er een paar mooie dagen tussen en is het een prachtig, door Christa Jesse vormgegeven boek geworden.

apa‘Amersfoort is een stad waar architectuur en stedenbouw altijd een sterke invloed op de stadsontwikkeling hebben gehad. Die traditie brengt ons nog steeds het besef dat kwaliteit van de stad afhankelijk is van de manier waarop we keuzes maken in de toevoegingen aan Amersfoort. Kwaliteit is daarbij een groot goed. We hebben dus ook genoeg om te laten zien naast de historische binnenstad. Mijlpalen vinden we overal en ze zeggen allemaal wat over de periode waarin ze gebouwd zijn, maar ook over de wens dat het kwalitatief goed moet zijn. Bijvoorbeeld het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof dat eind jaren vijftig werd gebouwd, met enkel gelijken in het Kröller Müller en in Venetië. Door de jaren heen zien we local heroes, maar ook architecten van internationale allure nieuwe culturele waarde aan de stad toevoegen.

Van het RCE-gebouw naar het Eemhuis, maar ook in de uitbreidingswijken. Kattenbroek is bijvoorbeeld gebouwd als echte architectuurwijk waarmee internationaal veel aandacht werd getrokken. Aanleiding ook om deze prijs in te stellen. Iedere twee jaar kiest de stad zijn mooiste werken, om stil te staan bij de toevoegingen aan de stad, maar om nieuwe opdrachtgevers, bouwers en architecten te stimuleren om te blijven werken voor de culturele waarde van architectuur.

Dit boek blikt terug op de prijzen die in 2014 werden uitgereikt. De publieksprijs en de prijs van de vakjury. Laat het een mooie verleiding bieden om na te denken over de prachtige toevoegingen die u in de toekomst aan de stad kunt doen.’

Pim van den Berg Wethouder Cultuur

Piet Blom Rotterdam

“HET ROTTERDAM VAN PIET BLOM”
Van de hand van  Jaap Hengeveld is in 2010 een nieuwe publicatie over Piet Blom verschenen.

“Het Rotterdam van Piet Blom” is een tweetalige uitgave (Nederlandse en Engels) en summaries in Duits, Spaans en Japans. Het boek geeft een uitgebreid overzicht van ontwerp en bouw van de kubuswoningen op de Overblaak en de Spaanse Kade.

Het boek is verkrijgbaar via  www.piet-blom.nl

Hieronder een foto impressie.

Buitenplaats Drakenburg

Buitenplaats Drakenburg

Architektenbureau: Nieuw Nederland Architecten
Auteur: Jaap Hengeveld
Titel: Buitenplaats Drakenburg / Country estate Drakenburg
Voorwoord: Hans van Heeswijk architect te Amsterdam
Architectuurfotografie: Dirk Verwoerd
Ontwerp: Hanneke de Groot
Taal: Nederlands, Engels met samenvatting in het Japans
Foto’s: meer dan 70 fullcolour afbeeldingen
Illustraties: 19 tekeningen van plattegronden, gevels, doorsnedes en details

Te bestellen via Nieuw Nederland Architecten

Piet Blom

PIET BLOM (1934-1999)

Monografie Piet Blom

In 2008 is de monografie over het werk van architect Piet Blom (1934-1999) verschenen. Het boek is een initiatief van zoon en architect Abel Blom, architectuur fotograaf Dirk Verwoerd en auteur Jaap Hengeveld. Met bijdragen van Francis Strauven, Hans van der Eijk en Maarten Kloos. Het boek is alleen nog in het engels verkrijgbaar en te bestellen via www.piet-blom.nl

Amsterdam – Osdorp

ARCHITECTUURFOTO’S EN IMPRESSIES VAN OSDORP AMSTERDAM

De laatste 10 jaar is er veel moois van de grond gekomen in Amsterdam Osdorp. Eén en ander is vastgelegd in het boekwerk “ De Osdorpse Metamorfose – Stedelijke vernieuwing 1990-2010 ”. Een uitgave van Stadsdeel Osdorp ( Afdeling projecten ) met teksten van Arjan Veering en onder leiding van Doreen van ‘t Spijker en Ruud Huiberts vormgegeven door XML.  Hier een foto impressie.