Visie – Architectuur fotograaf Dirk Verwoerd voor architectuur en interieur fotografie. Werkt door heel Nederland

Visie

ARCHITECTUUR…

Architectuur. Is er een mooier vak denkbaar? Spelen met ruimte, materie, functie en licht. Ga zitten en scheppen maar. Ooit achter de tekentafel, tegenwoordig vaak achter de computer. Denkend van klein naar groot, van twee naar drie dimensies. Dat wat in je hoofd zit vertalen naar een communicatief hoogwaardig driedimensionaal ontwerp en na veel zweetdruppelend geschaaf en onderhandelingen met de opdrachtgever mag je het definitieve ontwerp presenteren. Het licht gaat op groen en de beer is los…

Tijd dus voor een frisse neus, een kijkje op de bouw, koffie uit een plastic bekertje, overleg met de uitvoerder. Stoere ‘weer of geen weer’ mannen, geven vorm aan jouw creatie. De spanning, de deadlines. Dat wat eerst in je hoofd zat, daar loop je nu doorheen, langsheen, overheen.. De oplevering, blije gezichten, complimenten en applaus! Architectuur. Zowaar een prachtig vak.

FOTOGRAFIE…

Fotografie. Is er een mooier vak? Dat wat God en de Architect scheppen vast mogen leggen. Op de gevoelige plaat is hier niet meer gepast, als enen en nullen eerder. Toch is de fotografie in essentie niet veranderd. Wat is licht, wat is schaduw? Hoe pak ik sfeer, de structuur, het materiaal? Denkend van groot naar klein, van klein naar groot, van drie naar twee dimensies, wachtend op die ene zonnestraal, die ene wolk of juist op een mens op de goede plek om de verhoudingen weer te geven. Hoe verras ik de architect, de kijker en hoe doe ik recht aan zijn creatie? Fotografie. Ook een prachtig vak!