Toepassingen dronefotografie in architectuur

Ook voor dronefotografie kunt u een beroep op mij doen of er op vertrouwen, dat ik daar waar mogelijk en waar ik denk dat de dronefoto’s een meerwaarde kunnen hebben, ik de drone ook gebruik.

Eerlijkheidshalve: Wat mij betreft hoeft het allemaal niet hoog met de drone. Zo vind ik het dak is in de regel niet het interessantste gedeelte van een project en gebruik ik in mijn fotografie de drone eerder als een veredeld hoogtestatief, waarmee ik een mooi natuurlijk en verrassend perspectief krijg. Natuurlijk, als u standaard zonnepanelen plaatst begrijp ik de toegevoegde waarde van wat dakfoto’s ook.

Om één en ander te verduidelijken hier en paar voorbeelden, waarbij de dronefotografie nét die toevoeging geeft die ik bedoel.

Deze foto is ook gemaakt van een standpunt waar ik vanaf de grond niet kon fotograferen, omdat er struiken stonden. De drone hangt op iets van 3-4 meter..

Bij onderstaande foto, gemaakt in België kwam de drone mooi van pas om het autoluwe van dit project te laten zien. Door de parkeergarage zijn alle auto’s buiten beeld en is er ruimte ontstaan voor een parkje/ speelveld.

Dankzij de drone kan ik bijvoorbeeld boven een boom uitkomen en  afstand nemen van geparkeerde auto’s.

Op deze manier voegt de dronefotografie absoluut iets toe de architectuurfotografie en zien we alles in een ander perspectief.

Bij het fotograferen van de nieuwe rechtbank in Breda kwam de drone perfect van pas. Net even een mooi stukje boven de wegsplitsing en de wirwar van verkeersborden – en lichten uit.