Nieuwe telg in de familie – Nikon PC NIKKOR 19mm f4E_ED

Hè hè, eindelijk!
Het is onderhand 8 jaar geleden dat ik bij Nikon aangeklopt heb om te vragen wanneer ze ook met een 17 mm tilt-shift lens op de markt zouden komen. Iets eerder kwam de PC_NIKKOR_24mm op de markt. Een prachtige lens, maar de behoefte aan wat meer groothoek bleef bestaan en wat mij betreft dreigde Nikon de slag te verliezen met Canon. Een aantal keren zelfs op het punt gestaan van systeem te switchen, alleen maar omdat Canon die mooie 17 mm tilt/shift had.. Een jaar of 5 geleden was daar ineens het nieuws dat Nikon patent had aangevraagd voor een 17mm tilt-shift lens. Dat gaf de burger weer moed, maar helaas, nog 5 jaar aan het lijntje gehouden door Nikon en hèhè, daar was hij dan. Eindelijk. Oktober vorig jaar! Geen 17 mm maar 19 mm. Dat laatste is misschien nog wel mooier bedacht ik me. Wel een paar keer over mijn hoofd moeten krabben wat de prijs betreft, maar goed, dit is wel het objectief waar ik jaren verlangend naar heb uitgekeken en waar ik van hoop dat ik er veel plezier aan mag beleven.